Om oss

RÅ produseres i Norge. 

RÅ passer godt for deg som er svært sensitiv i huden, og for deg som er opptatt av å unngå ingredienser som kan være til skade for mennesker, dyr og miljø.

Nyere bioteknologisk forskning har gitt oss produkter som er 100 % naturlige, og som samtidig er svært allergivennlige.  Det at produktene våre er naturlige hindrer ikke at de også er effektive. Du merker fort at dette er produkter av god kvalitet og som er virkelig behagelige å bruke. 

73 av våre totalt 78 produkter er 100 % naturlige. 5 av våre produkter er ikke det, for å gjøre de bedre tilpasset atopisk eksem.

Torhild Næss, som er grunder av RÅ, har to døtre som er plaget med atopisk eksem. Det har derfor vært svært viktig for henne og utvikle noen kremer som kan brukes av hennes døtre og av andre med denne hudlidelsen. Etter 15 års personlige erfaringer og en større dermatologisk test, på frivillige personer med atopisk eksem, så har vi forstått at de fleste kaldpressede og virksomme planteingredienser, som vi elsker i RÅ, dessverre havner øverst på nei listen til personer med atopisk eksem. Vi har derfor 5 produkter som er fremstilt av farmasøytisk rensede planteoljer (likevel økologiske), og som er syntetisk konservert med en Phenoxyethanol. Disse produktene inneholder selvfølgelig heller ingen duftstoffer.Produktene er likevel 99,5 % naturlige og svært allergivennlige. 

Grunder selv sier at: "Det ville kjennes helt feil for meg, og ikke kunne presentere et eneste produkt i RÅ, som også mine to døtre kan bruke. "

RÅ er utviklet i samarbeid med kjemiker og toksikolog og noen av produktene selges og anbefales av hudleger i Norge.

Har du handlet et RÅ produkt som du ikke har har vært fornøyd med håper vi at du tar kontakt med grunder direkte per mail. Har du handlet produktet i en av RÅ sine egne butikker, gir vi deg enten et nytt produkt eller pengene i retur. Det er fornøyde kunder vi lever av.

(mail torhild@raskincare.no)

 

 

 

 

 

For mer detaljert informasjon om RÅ: 

PH og sunn hudflora  

For at huden vår skal holde seg sunn og vital, med gode beskyttelsesfunksjoner er det viktig at vi bruker milde hudpleieprodukter som ikke irriterer og tørker den ut. Vi bør derfor unngå å bruke produkter som inneholder alkohol. Dette gjelder ikke cetearyl alcohol, som er en mild og pleiende fettalkohol/voks. Vi bør åunngå syntetiske parfymer og velge milde såper og sjampoer.

Hudens PH-verdi er elementær for dens helse og velvære. Den naturlige sunne verdien ligger mellom 4,5 til 6. Alle RÅ hudkremer har PH innenfor disse verdiene.

Våre holdninger til syntetiske parfymestoffer 

RÅ bruker naturlige aromatiske planteessenser som virkestoffer og parfyme i våre produkter. De gir produktene seg en frisk og behagelig duft. Naturlige planteessenser er svært flyktige og et hudpleieprodukt som er tilsatt dette, som våre RÅ produkter, dufter ikke særlig lenge. De naturlige planteessensene har også ulike funksjoner til å påvirke hudens tilstand.

Er et hudpleieprodukt tilsatt et syntetisk parfymestoff vil duften vare i flere timer. Lenger tids eksponering for slike parfymestoffer kan fremkalle en sterk intoleranse for de ulike kjemikaliene. Symptomer på en slik intoleranse kan være; hodepine, tørre og irriterte slimhinner, svimmelhet, kvalme, unormal tretthet og problemer med svekket konsentrasjon. Stadig flere opplever også å utvikle alvorlige allergier, som kontakteksem og astma.

 Vi i RÅ har valgt og ikke benytte syntetiske parfymestoffer i noen av våre produkter,- også av hensyn til ansatte i vår produksjonsenhet og i våre utsalgssteder. Av erfaring vet vi at dette gir svært ubehagelige arbeidsforhold og som over tid kan føre til sykdom.

 Det at et hudpleieprodukt ikke har en påtrengende og vedvarende duft er altså for oss i RÅ, et kvalitetstegn og et bevis på at det ikke inneholder et syntetisk parfymestoff.

Våre holdninger til miljø og økologisk sertifiserte råvarer

Vi bruker DEBIO sertifiserte råvarer fra alle verdens hjørner. Denne sertifiseringen gir oss en rekke garantier i forhold til kvalitet, miljø og dyrevelferd. Med unntak av noen få planteoljer, som vi benytter i kremer for atopisk eksem, er alle råvarene fremstilt ved kaldpressing og ikke ved bruk av varmebehandling. Ved kaldpressing bevares den høye konsentrasjonen av naturlige virkestoffer. Vi vet og at råvareprodusenter som har valgt økologisk dyrking har bedre arbeidsforhold for sine arbeidere, samt at de tar avstand i fra testing på dyr. Alt dette er svært viktig for oss. Selve produksjonen vår her i Norge foregår på en miljøvennlig måte, uten skadelige utslipp. Og vi tester selvfølgelig ikke produktene våre på dyr.

Testing, trygghet og referanser i fra kunder

Rå produkter blir dermatologisk testet, på frivillige personer i Norge. En testperiode kan ha en varighet i fra 1 uke til 3 måneder og flere av testpersonene vi benytter er plaget med ulike allergier og eksem.Vi er veldig takknemlig for alle som har deltatt i våre dermatologisk tester som omfattet ulike kontaktallergier for blant annet konserveringsmidler. RÅ hadde ikke blitt så bra uten testpersonenes ærlige tilbakemeldinger. Alle Rå produkter blir sertifisert av kjemiker og toksikolog. Vi har svært gode tilbakemeldinger i fra våre kunder som sliter med astma og eksem. Et utvalg RÅ produkter, Favn serien, blir til daglig anbefalt og solgt av hudleger. Vi har også fått flere gode referanser i fra kunder som har opplevd å få tørr og svært sensibel hud som følge av strålebehandling og cellegift.

Våre valg av konserveringsstoffer

I de senere år har det vært en økende usikkerhet og frykt knyttet til ulike konserveringsmidler som blir brukt i kosmetiske produkter. Konserveringsmidler som parabener og methylisothiazolinon (MI og MIT) blir stadig oftere nevnt, og vi i RÅ blir ofte spurt om vi bruker noen av disse stoffene.Til dette kan vi svare nei.Vi bruker et patentert, 100 % naturlig og økologisk konserveringssystem, i nesten alle våre RÅ produkter. Dette naturlige konserveringssystemet bidrar til at våre produkter er svært milde og allergivennlige. Dette konserveringssystemet gir fra seg en svak naturlig duft.

Favn-serien er utviklet spesielt med tanke på personer med atopisk eksem. Vi ønsket i utgangspunktet å bruke vårt økologiske konserveringssystem i absolutt alle RÅ produkter, også i Favn-serien.Men etter en større dermatologisk blindtest på personer med atopisk eksem, valgte vi likevel å ha noen produkter med 0,5 % av et syntetisk konserveringsmiddel, Caprylyl Glycol Phenoxyethanol, og noen produkter med vårt økologiske selvkonserverende system. Vi har om lag 10 års positive erfaringer med dette syntetiske konserveringsmiddelet og en skare faste kunder som er avhengige av våre kremer. Vi så det derfor som svært vanskelig å forandre på sammensetningen av produkter beregnet på de med atopisk eksem. Det er nemlig ikke så enkelt at en bare kan bytte en konservering med en annen. Hele resepten må omgjøres og det blir et helt annen produkt.

Våre kunnskaper og holdninger til mineraloljer kontra planteoljer i hudpleieprodukter 

Mineraloljer, noe vi ikke benytter i RÅ, har vært flittig i bruk i kosmetikkindustrien opp igjennom tidene. Dette er oljer som er svært billige i innkjøp og det kan være en av årsakene til at de ofte har vært foretrukket.  En annen årsak kan være at de er såkalte «døde» oljer som gir dårlig grobunn for bakterievekst og som ikke harskner. Produkter med mineraloljer oppfører seg mer stabilt i forhold til holdbarhetstid, enn et produkt fremstilt av vegetabilske oljer. Dette er selvfølgelig en fordel i storindustrien hvor store lagerbeholdninger over lenger tid er det som er vanlig.

En krem som er fremstilt av en mineralolje, men som ellers er ren og ikke inneholder syntetiske parfymestoffer etc, -er ikke allergifremkallende eller på noen måte farlig å bruke.  

For personer med allergi og eksem kan ofte en uparfymert krem laget av en nettopp en mineralolje være det eneste som de har kunnet bruke uten å bli irritert i huden.

Noe som kan være negativt med en mineralbasert krem, er at den har en høy tetthet og legger seg som et slags «lokk» på huden og dermed kan den over lenger tids bruk hemme hudens naturlige funksjoner som det å regulere nødvendig fukt og fettbalanse osv. Huden kan da reagere med tilstoppede porer, kanskje kviser og mange opplever at huden blir tørrere over tid. Noe annet som også er svært negativt med en mineralolje er at naturen vår har vansker med å bryte den ned. Planteoljer, som vi bruker i RÅ, legger seg ikke som et «lokk» på huden, og er ikke til hinder for dens naturlige funksjoner.  Så da vi skulle utviklet Favn-serien, som skal kunne brukes av personer med atopisk eksem, så var det viktig å finne frem til de planteoljene som, i likhet med en mineralolje, ikke trigget eksem. Flere av de økologiske planteoljene som blir brukt Favn-serien er derfor av en renset kvalitet, nettopp for å gjøre de bedre egnet for atopisk eksem.